Reuben & Sofia

Jag, Reuben och Sofia har haft en bra start på veckan. I måndags så åkte vi till en playgroup för att träffa några andra nya au pairer och deras barn för att leka och umgås tillsammans i ett par timmar. Senare på dagen åkte jag in till newmarket för att möta upp Emelie för lite trevligt häng.
I tisdags så var det underbart väder så jag tog med mig Sofia och Reuben ner till parken för att leka och ha en liten picknick. Det var mysigt. Det är alltid lika skönt att komma ut ur huset då barnen sköter sih betydligt bättre då. De är som helt olika människor utanför hemmet och hemma. 
Jag avslutade dagen med att möta upp Laura en tysk au pair för en drick på ponsonby social club, det var trevligt. Första gången jag träffade henne.
Idag har jag bara jobbat halv dag! Så skönt. Jag gick till ett fint café här på ponsonby rd på förmiddagen med barnen sen så slutade jag i princip för dagen när jag kom tillbaka hem. Åkte då in för shopping och mötte upp Nanna och en annan svensk au pair för första gången ( som jag pinsamt nog glömt namnet på). Men grymt härlig tjej. Vi hade det trevligt alla tre. Vi åkte till Mission bay, fint ställe vid stranden här i Auckland. Kom hem nu lagom för sängen. Är helt slut, har inte sovit riktigt på två veckor.. 





Mission bay



New home

Det har hänt mycket den senaste veckan. Jag flyttade ju förra veckan till en ny familj, nytt hem. Det var faktiskt väldigt jobbigt första dagen. Men de bor jättefint, så fräscht och öppet. sen så ligger den i centrala stan. Helt perfekt!
Det är en fin och vänlig familj jag kommit till. De har helt fantastisk mat. Alltid massor utav frukt och bär, sen underbar kryddad god middag. Så det hade inte kunnat bli bättre.
Jag bor på nedervåningen ensa. Känns sjukt skönt med eget rum och badrum då jag inte bodde såhär i det förra hemmet. jag har även en egen ingång så jag kan komma och gå lite som jag vill.
Jag har två barn, Reuben på 20 mån och Sofia på 3 år. Det är fullt upp hela tiden kan jag lova!
Var helt utmattad om kvällarna förra veckan.
Så det var en efterlängtad helg. Min weekend var faktiskt riktigt go. Jag var iväg med några andra tjejer till Raglan. En vacker och grym surfplats på östkusten här i NZ. Det är svart sand längs denna kusten. Sjukt fint är det,
Vi bodde hos Emelies hostfamiljs beach house, det hade perfekt läge mitt i stan och nära till stränderna. Vi surfade, solade, badade, bbq, flummade och träffade mk härligt folk.
Tog en del bilder men de flesta bilderna har de andra tjejerna på sina kameror. Men kan visa er några!
Ny vecka nu med nya äventyr!man vet aldrig vad denna veckan har att erbjuda. men det kommer nog bli grymt!
Jag startade veckan med att ta de nya barnen till en playgroup här nära för att träffa lite nya au pairer och ha det trevligt. Det var riktigt mysigt faktiskt. Imorgon blir det parken och jumping beans för barnen.













Upp side down

Hej! Jag känner att jag är lite dålig med uppdateringarna ibland. Men det är så mycket som händer just nu så vet inte riktigt när jag ska skriva eller vad jag ska berätta om.
Allting är bra här iaf! Jag trivs mer och mer i detta land, trots de motgångar man stöter på. Det dar ihop sig nu inför mitt familjebyte som sker på måndag! Ska bli spännande men samtidigt väldigt jobbigt att lämna denna familjen nu då jag fäst mig så vid dem. Så detta är sista helgen jag har med barnen, och den ska jag spendera alldeles själv med dem då föräldarna ska åka iväg över natten för att få lite ensamtid. Fick höra att de inte varit iväg ensamma på över ett år, så jaa de är defenitivt värda denna egentid!
Mina två sista dagar har allting känts upp och ner vänt. Jag råkade ut för en jobbig händelse här när jag var nere på stranden som slutade med att jag fick åka polisbil runt och sedan hänga med till polissationen. Det känns mycket bättre nu men alltid obehagligt när något sådant händer. Det var inget farligt. En creapy man som försökte sig på saker, höll fast min arm och sedan förföljde mig. Men allt gick bra, thanks god. 
Polisena var fantastiska. Så förstående och hjälpsamma. De tog det hela mk allvarligt och gör en riktig utredning om denna man. Jag fick även en rundtur i polisbilen efterå



Detta fotot visar exakt vad jag kände för stunden. Uppgiven och trött på Creapy men och bara, ah matt.
 


Happy Vanentines day my love

Jag hoppas ni alla får en underbar dag! jag har haft en bra dag här över på andra sidan jorden. Med härliga vänner i mitt hem. Nu väntar jag bara på att få däcka i sängen då jag har varit helt slut idag, tror jag börjar blir sjuk igen. Inte så man blir förvånad direkt.
Love you and miss you back home!



A weekend in Auckland

PÅ fredagen åkte jag in med mina barn till stan för att se sky tower och att ha en liten mysig utflykt tillsammans. Vi hade det så bra tillsammans. Love my cute kids. Det är såklart många gånger man bara inte orkar mer men de fina stunderna är fler och gör det värt det.



Pannkaks time, efter en fantastisk upplevelse i the sky tower. Det var två riktigt trötta sötnosar som tog färjan med mig hem den eftermiddagen.








Senare på Fredagkvällen mötte jag upp några vänner nere på the waterfront. Ett lite finare härligt ställe nere i hamnen i Auckland. Vi fick en trevlig lugn kväll.


Dagen efter på lördagen hade vi planerat en Utflykt till en vulkanö här nära, men då vädret inte var så bra på förmiddagen så bestämde vi oss för att åka iväg till några skoppingcenter för att spendera lite pengar istället! Vilket vi verkade vara mk bra på. Det blev självklart sushi till lunch.

Sen när vi skulle åka därifrån på eftermiddagen så ¨lovade nanna att köra mig hem till mitt hus innan vi skulle ut på kvälle. Det var väldigt snällt då jag bor åt det motsatta hållet som alla de andra. det skulle ta runt en kvart att åka hem till mig, men då jag upptäckte att jag inte hade någon aning om vart jag bor och hur man tar sig dit så tog det över en och en halv timma hem. Haha det var hysteriskt. kände mig så dum men har bara åkt med Gps innan så jag minndes ingenting! haha.
Det blev att de körde hem mig jag packade ihop mina saker och vi drog iväg hem tilld em istället, för att äta middag och göra oss iordning.
Det blev iaf en grym kväll, där vi senare på kvällen mötte upp några tyskar. Jag var helt slut på söndagen när vi vaknade upp. Så det blev bara en lugn dag med bio och annat gott. Vi såg vow tror jag den hette. Sjukt bra film!!



Tummen upp för kvällen!

Eastern Beach Auckland

De senaste två dagarna har det varit så sjukt varmt väder. Runt 30 grader i vattnet och långt där över i luften. För varmt, är alldeles matt. Men ska verkligen inte klaga för jag älskar värme och är glad att det inte är typ -10 grader som hemma! Detta har inneburit många timmar på stranden. Hade en fantastisk dag igår med en härlig kväll! Jag är så lycklig just nu. Trivs oerhört bra. Familjeproblemen här nere verkar också lösa sig nu snart så det känns bra. Snart bor jag mitt i centrala Auckland istället.
Ska strax ge mig iväg på bio med några av tjejerna här. YEY
Imorgon blir en trevlig utflykt med baren till the Skytower och båten vi tar dit kommer de älska. Pratat om det hela dagen.
Sedan blir det en hel helg med tjejerna. Det ser ut att bli en kanon helg!








Great walking paths

Tänkte visa er några fantastiska platser jag går förbi när jag är ute på mina rundor (powerwalk/jogging). Det är så vackert här. Biderna ger inte någon rättvisa alls. Har inte tagit med mig kameran någon gång på våra strandrundor, det är fantastiskt! Bergen och naturen är helt sjukt vacker och cool där.

Idag har jag jobbat hela dagen, var ledig några timmar mitt på dagen dock som jag passade på att träna. Träning är så roligt när det är utomhus på vackra och nya platser. Har inte kunnat ge mig ut på en vecka dock, då jag skadade mig när jag surfade men nu är jag fit och redo igen!
Annars har jag varit med barnen på stranden, och the snake and ladders park :) Dagen avslutades med middag på en restaurang som ligger precis vid vattnet här vid bucklands beach. Det var riktigt trevligt, det avrundades med ett sent kvällsdopp.
Nu ska jag krypa ner i sängen då jag börjar sex imorgon bitti och ska orka med två små barn och deras påhitt!


 
Killerstairs, 130 trappsteg!
Springer dem minst fem gånger i rad varje tur. Det är ofta mycket fok ute som motionerar här i trapporna.
 
Karena on one of our tours




LOOK BECKA! LOOOOOK!!

Idag har vi varit på en grym park fullt med äldre bilar, tåg, flygplan, coola rum med eftekter you name it, de hade det mesta! Parken hette Motat och låg här i Auckland. En trevlig utflykt med hela familjen. Barnen hade såå roligt. Speciellt Alex han var i extas.
Jag träffade en ny familj igår, som troligtvis kommer bli min nya familj. De var sköna bodde fint mitt i centraa Auckland och barnen verkade vara väldigt söta. en pojke på ett och ett halvt och en tjej på tre.
Jag får se hur jag gör, har inte bestämt mig riktigt än hur jag ska göra. Men tror jag skulle trivas, de var en väldigt hälsosam familj som åt extremt nyttigt och föräldrarna tränar varje dag. Det kan nog vara bra för mig att bo med dom haha!




Sweet as

I Lördags var jag inne i Auckland city på Kinesiskt nyårsfirande och dess innan på kultutkonst muséet. Det var enormt, vi han bara gå igenom en liten del. Men så häftig konst. Tog dock inte några bilder på mina favoriter, Men jag gillade spegel rummet som ni ser här nedan, det var olika mönster tillsammans med spegelglas, riktigt läckert.
Senare på kvällen mötte vi upp ett gäng brasilianare. Hade en sjukt kul kväll tillsammans. Det var livekonserter, dans, små "matstånd" även med sötsaker. Det var sjukt mycket folk hela kvällen/natten. Jag fick skjuts hem som tur var för buss eller köra själv hade inte slutat väl haha. Jag är en sann trafikfara här då jag har en tendens att köra på fel sida vägen..samt att jag ständigt åker fel med bussarna. Haha vet inte varför jag har så svårt med att hitta, måste vara något medfött.



Kinesisk nyårsfirande i Auckland!








Church day

Hej mina kära!
Jag har nu varit här och jobbat i tre veckor. Jag tycker så mycket om min familj. Men jag har varit sjuk ganska mycket, pga allergier och så vidare. Så nu är det beslutat att jag ska byta familj! Jag kommer troligtvis fått en annan familj innom två veckor. Kommer sakna mina söta barn men tror allt kommer att bli till det bättre förhoppnings. Det återstår att se!

Jag vill tacka er alla som har stöttat mig och tänkt på mig dessa veckor. <3

PÅ tal om annat, så har jag varit och shoppat idag, med Neftaly, på Silvia Park tror jag det hette. Fantastisk shopping! som avslutades med underbar sushi, den är så god här, mk bättre än i Sverige.
Visar er kanske några bilder från det en annan dag =)



Skypade med min underbara familj idag för typ första gången,  NI är alla så saknade och älskade<3


Auckland City

En dag i Auckland City, tog båten för att ta mig över på smidigaste sätt ifrån där jag bor för några dagar sen :)
Auckland är en fantastisk stad med mycket att se och göra!
Hade min första riktiga shoppingrunda sen jag kom hit faktiskt, helt galeeet! En sån underbar känsla att få gå in i fina butiker igen med massa inspirerande kläder upphängda.
Hade en trevig dag, trots att jag fick hänga i staden själv, Då jag typ är den enda som är ledig mitt i veckan.
Ikväll ska jag ut och äta. Sen imorgon har jag en rolig dag att se fram emot, först kyrkan där jag lärt känna sköna ungdommar, sen shopping på en av Aucklands största och bästa shoppingmall med Neftaly. It´s gonna be AWESOME!








Coffée date, trevlig prick som hade en timma över från jobbet

Playing with the kids

Jag har jobbat rätt mycket de senaste dagarna. Vilket har varit jobbigt då jag varit/är halvsjuk.. Här är Lite olika bilder från mina senaste jobbdagar! Här är en söt bild  på mig och min lilla alex från en dag då jag mådde rganska dåligt faktiskt, ögonen igensvullnade och vit som ett lakan i ansiktet, som ni ser haha. 
Alex är alltid go men speciellt en morgon så var han extra go, han kröp upp bredvid mig i sängen och sa " Becka come, miss you, I Alex want hug" och gav mig så mycket kramar och pussar så jag genast kände mig bättre.. Kärlek <3
(riktigt dålig kvalitet på denna bilden dock..)




princess


Deras nya badkläder




My fireman

Kia Ora

Kia Ora betyder Hej på Maori down here.
Jag har varit riktigt dålig på uppdatera den senaste veckan. Då internet i huset inte fungerat särskilt bra. Men nu är jag back on track again.

Jag tänkte här sammanfatta vad jag har gjort den senaste veckan lite kort för er.
Förra helgen var jag iväg och surfade med några tjejer, Nanna och Neftaly, det var sjukt roligt! Jag kom faktiskt upp på brädan några gånger, men det var sjukt tufft. Stora vågor med starka undervattensströmmar som välte omkull en gång efter gång. Jag gick ifrån surfingen med en skadad fot och ryggvärk. Men det var så värt det och jag vägrade ge upp, det var bara att ge sig upp på brädan igen oavsett hur många kallsupar med saltvatten man fått.

Efter surfingen åkte vi hem till Neftaly för att laga middag och ha en mysig tjejkväll ihop. Hon bor helt fantastiskt. Huset är enormt, stora vackra ytor med många glasväggar.

Vi gick ut på söndagen ett stort tjejgäng, det var sjukt kul! Dansade hela natten, mycket skratt blev det. Dage efter spenderade jag på stranden med en vän.

Resten av veckan har jag jobbat, åkt iväg med barnen till ett vattenland, parker, stranden, playgrounds och de startade även kindy denna veckan! Sjukt skönt och spännande, då det var Alex första gång. Han älskade det, såå söt!


Tänkte lägga upp lite bilder !




 
fANTASTISK frukost i Remuera
 
Lagar mat tillsammans, har dock inga fler bilder från det som jag fått tillåtelse att lägga upp!

Jag fick en fantastisk rundtur runt om I Auckland en kväll
i



From the road


nedanför vårt hus :)



RSS 2.0